Головна » Здоров`я » Цей звичний продукт знижує ризик інсульту

Цей звичний продукт знижує ризик інсульту

07.04.2016 в 07:59 переглядів: 161 коментарів: 0 Здоров`я
Вживання риби два-три рази на тиждень допомагає знизити ризик виникнення інсульту. До такого висновку прийшли вчені з Каролінського інституту в Стокгольмі (Karolinska Institutet in Stockholm), повідомляється в журналі Stroke.

Як пишуть автори роботи, омега-3 жирні кислоти, що містяться в рибі у великій кількості, знижують ймовірність виникнення інсульту завдяки позитивному впливу на артеріальний тиск і рівень холестерину в крові.

Висновок фахівців грунтується на результатах 15 масштабних досліджень, проведених в США, Європі, Японії та Китаї. В експерименті взяли участь 400 тис добровольців у віці від 30 до 103 років: їх запитували, як часто і яку саме рибу вони споживають, а потім стежили за їх здоров'ям протягом 4-30 років. В результаті інсульт був діагностований лише у 9400 чоловік.

«Пояснити такий значний вплив споживання риби на ризик виникнення інсульту можна високим вмістом в ній корисних і поживних речовин, в
Зокрема омега-3 жирних кислот. Щоб оцінити користь риби, досить вживати її два-три рази на тиждень », - говорить доктор Даріуш Мозаффаріан, доцент кафедри епідеміології Гарвардської школи громадської охорони здоров'я (Harvard School of Public Health).

Д.Мозаффаріан зазначив, що найбільше омега-3 жирних кислот міститься в жирній рибі, наприклад, в лососеві або оселедця. Представники Американської кардіологічної асоціації (American Heart Association) стверджують, що для профілактики інсульту необхідно вживати рибні страви мінімум два рази на тиждень.

Раніше вчені під керівництвом Д.Мозаффаріана довели, що тунець і інші різновиди жирних сортів риби, запечені або приготовані на грилі, сприяють підтримці нормального ритму серця.

Джерело: 
http://neboley.com.ua
Фотографії по темі
Читайте також:
Комментарії 0
avatar
Copyright © 2016 INFOPORTAL