Головна » Здоров`я » Чіпси і картопля фрі призводять до трагічного результату

Чіпси і картопля фрі призводять до трагічного результату

15.04.2016 в 10:11 переглядів: 228 коментарів: 0 Здоров`я
Коли картопля засмажується в олії при високій температурі, вона виділяє хімічну речовину - акриламід, - здатну викликати ракові захворювання. Зокрема, акриламід підвищує ризик розвитку раку грудей на 30-50%.

Чіпси і смажена картопля небезпечні для здоров'я, вважають вчені. Згідно з дослідженням, опублікованим в журналі Breast Cancer Research and Treatment в липні, жінки, які споживають акриламід в великих кількостях, на 30-50% частіше страждають від раку грудей в порівнянні з тими, хто не вживає продукти з цією речовиною. У 2008 році вчені виявили, що жінки, які їли одну порцію чіпсів щодня, в два рази частіше хворіють на рак яєчників і ендометрія.

Смажена картопля - не єдина їжа, що містить акриламід. У будь-яких продуктах з крохмалем, які готують занадто довго при високій температурі, утворюється акриламід. Це стосується і м'яса і овочів, приготованих на грилі, особливо, якщо на них залишаються сліди від решітки. Серед іншого можна назвати смажений хліб, запечену їжу, добре просмажене м'ясо, деякі сухофрукти і т.д.

Люди можуть знизити кількість споживаного акриламіду, якщо відмовляться від чіпсів і картоплі фрі, а також кинуть палити, вед сигарети - ще одне джерело цього шкідливого для здоров'я речовини, нагадують вчені.

Джерело: http://neboley.com.ua
Фотографії по темі
Читайте також:
Комментарії 0
avatar
Copyright © 2016 INFOPORTAL