Головна » Різні новини » Як впоратися з сезонним авітамінозом

Як впоратися з сезонним авітамінозом

20.04.2016 в 18:20 переглядів: 161 коментарів: 0 Різні новини
КРЕСС-САЛАТ

Листя і стебла молодого крес-салату містять багато протеїну, мінеральні солі калію, кальцій, залізо та йод, а також вітамін С (119 мг%), каротин (4,9 мг%), рутин, вітаміни групи В, вітамін Р і інші корисні речовини. Загалом, це яскраве зелене рослина рясніє поживними речовинами, мінералами і антиоксидантами. Саме тому воно допоможе пережити день після безсонної ночі, а також нівелювати втома після виснажливого тренування. Використовуйте його в салатах, як приправа до супів і соусів, як гарнір до м'ясних і рибних страв, закусок.

РЕДИС

Сирий редис дуже корисний для травлення. Але тільки за умови, що ви його довго і ретельно пережовуєте. Взагалі, редиска - це перший свіжий овоч після зими. При виборі коренеплоду зверніть увагу на його шкірку: вона повинна бути гладкою, рівно пофарбованої, без чорних цяток (це знак гниття). А бадилля - соковитою і зеленою, а не млявою і жовтою. На дотик свіжий редис - твердий, в той час як м'який буде пухким всередині і сухуватим на смак. Редис містить мінеральні речовини (калій, натрій, кальцій, фосфор, магній, залізо), вітаміни (РР, С), тіамін, рибофлавін і нікотинову кислоту.

СПАРЖА

Це середземноморське рослина - відмінне джерело клітковини. У 100 грамах спаржі міститься 4,6 грам протеїну, 6 г вуглеводів, 0,2 грама жирів і всього лише 20 калорій. Плюс в ній присутні вітаміни (А, К, Е, С В), антиоксиданти, селен, марганець, мідь, калій. Крім того, що міститься в спаржі аспарагінова кислота покращує обмін речовин, а кумарини допомагають роботі серцево-судинної системи. Готувати такий корисний Суперфуд простіше простого: просто відваріть стебла у воді або на пару 5-10 хвилин, присипте гімалайської сіллю і рослинним маслом (з трюфелем або чилі), подавайте з яйцем.

Бульйон допоможе впоратися з харчовою непереносимістю і алергією, що особливо актуально навесні. Амінокислота аргінін підвищить імунітет. У насиченому білками, вітамінами, мінерами і корисними жирами бульйоні радимо варити овочі, киноа і цільнозерновий рис.

ЗЕЛЕНІ ТРАВИ

Для заправки салатів приготуйте корисний песто з м'яти, петрушки, шніт-цибулі. Або додайте ці або будь-які інші зелені приправи в омлет, суп, смузі і трав'яний чай. Вони не тільки додадуть страві більш насичений смак, але і зроблять його набагато корисніше.

Джерело:http://telegraf.com.ua
Фотографії по темі
Читайте також:
Комментарії 0
avatar
Copyright © 2016 INFOPORTAL