Головна » Здоров`я » Які продукти перешкоджають розвитку інсульту

Які продукти перешкоджають розвитку інсульту

07.06.2016 в 08:14 переглядів: 272 коментарів: 0 Здоров`я
У дослідження були включені чоловіки у віці від 50 до 69 років, що раніше не страждали інсультами. Сюзанна Ларссон (Susanna C. Larsson) і її колеги з Каролінського інституту реєстрували вагу і зріст чоловіків, показники артеріального тиску, а також дані про їх харчовому раціоні.

Спостереження за учасниками велося протягом 13,5 років. За цей період у 2702 чоловік був діагностований ішемічний інсульт - захворювання головного мозку, обумовлене закупоркою того чи іншого судини. Ще 579 осіб перенесли геморагічний інсульт (крововилив в мозок через розрив судини).

Проаналізувавши дані, вчені з'ясували, що у чоловіків, які вживали найбільшу кількість магнію (близько 589 міліграмів на добу), ризик ішемічного інсульту був на 15% нижче, ніж у тих, хто вживав найменшу його кількість.

Механізм захисної дії магнію на судини головного мозку точно не відомий. На думку вчених, цей ефект може бути обумовлений зниженням артеріального тиску при вживанні їжі, багатої мікроелементом. Передбачається також, що магній може впливати на рівень холестерину, а також на чутливість клітин організму до гормону інсуліну, зменшуючи ризик інсульту.

Багатим джерелом магнію вчені є цільнозернові продукти. Крім того, цей мікроелемент міститься в таких продуктах як горіхи, насіння, чорнослив, морська капуста, а також в зелених овочах.

http://healthyliving.com.ua
Фотографії по темі
Читайте також:
Комментарії 0
avatar
Copyright © 2016 INFOPORTAL