Головна » Різні новини » Кава знижує ризик небезпечної хвороби, а чай - ні

Кава знижує ризик небезпечної хвороби, а чай - ні

25.04.2016 в 07:23 переглядів: 235 коментарів: 0 Різні новини
Чергова новина для любителів кави - жінки, які регулярно вживають цей напій, рідше страждають ендометріального раком. У тих, хто щодня випивав не менше 4 чашок кави, вірогідність розвитку цієї форми раку знижувалася на 22%.

Ендометріальний рак - одне з найбільш часто зустрічаються гінекологічних пухлинних захворювань, найчастіше вражає жінок у віці від 45 до 74 років.

Березня Кру-Боу (Marta Crous-Bou) і її колеги з Гарвардської Медичної школи (Harvard Medical School) проаналізували результати 19 досліджень, в яких взяли участь близько 40 тисяч жінок. Приблизно у 12000 з них був діагностований рак ендометрія.

Навіть 2-3 чашки кави в день сприяли зниженню ймовірності захворіти ендометріального раком, однак ефект був не надто значним - ризик знижувався лише на 7%. Втім, захисний ефект спостерігався лише у тих жінок, чий індекс маси тіла був вище норми. Автори відзначають, що у повних жінок ендометріальний рак розвивається частіше.

Вченим не вдалося з'ясувати, чи пов'язаний виявлений ефект з дією що міститься в напої кофеїну - не у всіх дослідженнях було зазначено, який саме напій вживали жінки. Чай на ймовірність виникнення раку ніяк не впливав.

Як саме кава допомагає знизити ризик розвитку раку ендометрія, поки неясно, але автори припускають, що деякі речовини, що містяться в напої, допомагають зменшити концентрацію інсуліну і естрогену, що грають важливу роль в розвитку цієї форми раку.

Джерело:http://www.med2.ru
Фотографії по темі
Читайте також:
Комментарії 0
avatar
Copyright © 2016 INFOPORTAL