Головна » Здоров`я » Простий спосіб знизити ризик раку кишечника

Простий спосіб знизити ризик раку кишечника

12.05.2016 в 10:15 переглядів: 415 коментарів: 0 Здоров`я
Деякі попередні дослідження встановили, що споживання кави знижує ризик розвитку колоректального раку, але інші роботи не підтвердили це припущення. Також проводилися дослідження, які зв'язали споживання кави з більш низьким ризиком певних видів раку шкіри і молочної залози, простати. Нове дослідження є однією з найбільших робіт в плані кількості людей з колоректальний раків.

Дослідники вивчили споживання кави серед майже 8 500 осіб, в тому числі близько 5 000 пацієнтів з діагнозом колоректального раку і 3 500 осіб, що не страждали на онкологічне захворювання. В середньому, люди в дослідженні пили менше двох чашок кави в день.

Результати показали, що ризик розвитку колоректального раку була на 30 відсотків нижче у тих, хто пив каву, в порівнянні з тими, хто практично не вживав цей напій. У порівнянні з ризиком для людей, які пили менше 1 чашки кави в день, ймовірність розвитку колоректального раку була на 22 відсотки нижче для тих, хто пили одну або дві чашки кави в день; на 44 відсотки - хто пив більше двох чашок і на 59 відсотків нижче, для тих, хто випивав більше двох з половиною чашок в день цього ароматного напою.

Результати підтвердилися навіть після того, як дослідники взяли до уваги чинники, які можуть вплинути на ризик розвитку колоректального раку: вік, стать, кількість споживаної клітковини і прийом аспірину. (Деякі дослідження показали, що прийом аспірину може знизити ризик розвитку раку товстої кишки.)

Але чим більше кави пили люди, тим менше вони ризикували захворіти на колоректальний рак, кажуть дослідники «Хоча все ще занадто рано, щоб рекомендувати пити каву як спосіб знизити ризик колоректального раку, але я думаю, що це дослідження заслуговує на увагу. Необхідні майбутні дослідження, щоб вивчити вплив споживання кави на ризик колоректального раку », - говорить доктор Стефані Стезел, співробітник Онкологічного центру при Університеті Південної Каліфорнії.

 Була висунута гіпотеза, що кава знижує ризик колоректального раку, прискорюючи проходження калових мас через товсту кишку - це означає, що тканини цього органу іеют менше часу, щоб піддаватися впливу потенційних канцерогенних агентів. Також можливо, що кава впливає на склад мікрофлори кишечника, або, що з'єднання в кави мають протиракові властивості.
http://telegraf.com.ua
Фотографії по темі
Читайте також:
Комментарії 0
avatar
Copyright © 2016 INFOPORTAL