Головна » Здоров`я » Вісім продуктів, які необхідні навесні

Вісім продуктів, які необхідні навесні

27.04.2016 в 06:07 переглядів: 187 коментарів: 0 Здоров`я
Не секрет, що після довгої і виснажливої ​​зими нашому організму потрібна підтримка. Щоб уникнути такого неприємного явища, як авітаміноз, слід приділяти найпильнішу увагу харчуванню - тоді ніщо не буде в змозі затьмарити наступ довгоочікуваних теплих днів.

Саме тому ми вирішили скласти для Вас список життєво важливих продуктів, які необхідно їсти конкретно в весняний період.

цитрусові
Апельсини, мандарини, лимони, помело, грейпфрути - все це обов'язково повинно бути у вашому холодильнику цієї весни. Як відомо, всі ці фрукти багаті вітаміном С, який в свою чергу, необхідний нам для зміцнення судин, здорової шкіри і кращого засвоєння заліза. Також аскорбінова кислота допомагає підтримувати імунітет і захищає від застуди. Ще одна причина запастися цитрусовими - це зміст в них пектину, який сприяє виведенню з організму шлаків і токсинів.

Кисломолочні продукти
Якщо ви не любите кефір, йогурт, сир та інші кисломолочні продукти, то настав самий час змінити свої звички. Вони не тільки допомагають підтримувати в нормі мікрофлору кишечника (що допомагає організму засвоювати білки, жири, вуглеводи, вітаміни та мікроелементи), але і завдяки вмісту вітаміну А захищають наші легені - те, що потрібно, щоб уберегтися від весняної простуди. Не кажучи вже про те, що кисломолочні продукти також є джерелом кальцію і беруть участь в побудові клітин головного мозку.

бобові
Всі бобові багаті не тільки білком, а й іншими корисними речовинами. У горосі (як консервованому, так і в замороженому - навряд чи вам вдасться дістати навесні свіжий!) Міститься багато антиоксидантів, які уповільнюють процеси старіння організму. Квасоля ж, особливо стручкова, є багатим джерелом магнію і вітамінів групи В - вони допомагають підтримувати нервову систему і протистояти стресу.

капуста
Капуста вважається чи не більше багатим джерелом вітаміну С, ніж цитрусові. Причому є її можна як в свіжому, так і в квашеної вигляді - головне перед подачею ні в якому разі не промивати її від розсолу, щоб продукт не втратив свої цінні властивості. Крім того, капуста - це джерело клітковини, необхідної нам для гарного травлення.

листовий салат
Салат, та й взагалі вся зелень багата хлорофілом - а якщо вірити ведичної системі харчування, ця речовина є нічим іншим, як «зеленою кров'ю» світу рослин. Те що потрібно для того, щоб підбадьоритися після зимової сплячки! Але навіть якщо відволіктися від екзотичних навчань, не можна не визнати, що в зелені дійсно міститься маса користі у вигляді антиоксидантів, вітамінів і мікроелементів. Так що вибирайте улюблений вид зелені і налягайте на неї з чистою совістю: тепер ви знаєте, що є навесні.

редис
У редисці, крім вітаміну С (запам'ятайте: чим більше червоний коренеплід, тим більше в ньому аскорбінової кислоти), також вітаміни групи В, залізо і калій. До того ж редис багатий фітоніціди, які допомагають уникнути таких неприємностей, як весняна застуда.


томати
Незважаючи на те, що ранньою весною знайти смачні помідори не так вже й легко, не варто нехтувати цим продуктом. Томати мають потужні антибактеріальні та протизапальні властивості, зміцнюють нервову систему і допомагають боротися з перевтомою. Ще один доказ того, що томати корисно їсти саме навесні - їх здатність активізувати захисні функції шкіри проти ультрафіолету: то, що потрібно в умовах, коли сонце з кожним днем ​​починає світити все яскравіше.

Морепродукти (північний ареал проживання)
Головне джерело обожнюваних дієтологами всього світу Омега-3 жирних кислот - це риба, причому чим північніше ареал її проживання, тим більше в ній користі для змученого взимку організму. Лосось, сардина і оселедець допомагають у зміцненні кісток і зубів - завдяки багатому вмісту вітаміну D, який сприяє кращому засвоєнню кальцію.

Джерело: http://www.gogetnews.info
Фотографії по темі
Читайте також:
Комментарії 0
avatar
Copyright © 2016 INFOPORTAL